Data protection

Pri obisku spletne strani se izvedejo tukaj opisano zbiranje, shranjevanje in obdelava osebnih podatkov.

I. ODGOVORNA SLUŽBA IN NADZORNIK ZA VARSTVO PODATKOV

Odgovorna služba v smislu veljavnega prava o varstvu podatkov za zbiranje, shranjevanje in obdelavo osebnih podatkov je:

Kompernaß Handelsgesellschaft mbH,
ki jo zastopajo poslovodje Geschäftsführer Johannes-Heinrich Kompernaß, Hans-Peter Kompernaß, Karsten Dudzek, Carsten Dietz
Burgstr. 21
44867 Bochum
Zvezna republika Nemčija
Tel.: +49 02327/3018-0
Faks: +49 02327/3018-100
Zvezna republika Nemčija: info@kompernass.de

Odgovorna oseba za varovanje podatkov Jennifer Hogrebe je dosegljiva na istem naslovu in telefonski številki ali na e-naslovu datenschutz@kompernass.de.

II. PODATKI, ZBRANI MED UPORABO SPLETNE STRANI

1. Obisk naše spletne strani

Pri vsaki uporabi ponudbe za omogočanje uporabe spletnih strani samodejno zbiramo in shranimo v nadaljevanju navedene podatke, pri čemer se shranjevanje uporablja izključno za zagotavljanje IT-varnosti (npr. identifikacijo napadov na spletno stran) in statistično obdelavo. Vse tovrstne podatke shranjujemo samo tako, da dodelitev podatkov določeni osebi ni mogoča. Predvsem pa uporabniki ne ustvarjajo uporabniških profilov. Podatki, ki jih zbiramo, so: tip/različica brskalnika, uporabljeni operacijski sistem, naslov IP, naslov URL priporočitelja (pred tem obiskana stran) in datum ter čas dostopa.

Podatki se hranijo dva dni.

2. Osebni podatki pri registraciji in naročilu

Obdelava spodaj navedenih osebnih podatkov poteka izključno s privolitvijo skladno s stavkom 1a prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (SUVP), veljavne od 25. 5. 2018. To privolitev daste, ko kot kupec v naši spletni trgovini ustvarite uporabniški račun (ob registraciji kot kupec v naši spletni trgovini) in pri posredovanju podatkov za naročilo izdelkov (ob naročilu izdelkov). Ob naročilu izdelkov poteka obdelava osebnih podatkov na podlagi stavka 1b prvega odstavka 6. člena SUVP, saj so tukaj zbrani obdelani podatki potrebni za izpolnjevanje ustrezne pogodbe za dobavo naročenih izdelkov.

Ko se registrirate kot kupec v naši spletni trgovini in naročite izdelke, zbiramo ter shranimo naslednje osebne podatke, ki se uporabljajo izključno za dobavo in obračun, zbirajo pa z obrazci za prijavo ter registracijo:

  • Priimek
  • Podatki o naslovu
  • E-naslov
  • Sorodni načini plačila
  • Naročeni izdelki

Zgoraj navedeni podatki so obvezni podatki za oddajo naročilo v naši spletni trgovini. To pomeni, da brez privolitve v zbiranje in obdelavo zgoraj navedenih podatkov ne morete naročati v naši spletni trgovini. Enako velja, z izjemo naročenih izdelkov in sorodnega načina plačila, za ustvarjanje uporabniškega računa.

Podatki se hranijo deset let.

III. PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Pravico imate, da svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov kadar koli prekličete z učinkom za vnaprej, pri čemer se zakonitost obdelave osebnih podatkov, ki poteka na podlagi privolitve do preklica, ne spremeni. Privolitev lahko med drugim prekličete z e-pošto na e-naslov datenschutz@kompernass.de.

IV. POSREDOVANJE PODATKOV

Podatke, ki smo jih zbrali, posredujemo izključno špedicijskim podjetjem, ki smo jih pooblastili za dobavo izdelkov, ter finančnim inštitucijam, pooblaščenim za obračun, in to samo v obsegu, potrebnem za dobavo izdelkov oz. za obračun.

V. IZJAVA O VARSTVU PODATKOV ZA UPORABO STORITVE GOOGLE ANALYTICS

To spletno mesto uporablja storitev za spletno analitiko Google Analytics. . Ponudnik je Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA. Storitev Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«. To so besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo vašo uporabo spletnega mesta. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta, pridobljene z uporabo piškotkov, se praviloma prenesejo v strežnik in tudi hranijo v strežniku podjetja Google v ZDA.

Kadar je vključeno anonimiziranje naslova IP na tem spletnem mestu, se vaš naslov IP pred pošiljanjem podjetju Google znotraj držav članic EU ali v drugih pogodbenih partnericah evropskega gospodarskega prostora najprej skrajša. Le izjemoma se v strežnik podjetja Google v ZDA pošlje celoten naslov IP in skrajša tam. Podjetje Google bo te podatke po naročilu upravljavca spletnega mesta uporabilo za vrednotenje vaše uporabe spletnega mesta, za pripravo poročil o dejavnosti na spletnem mestu ter druge storitve za upravljavca, povezane z uporabo spletnega mesta in interneta. V okviru storitve Google Analytics se naslov IP, posredovan iz vašega brskalnika, ne hrani skupaj z drugimi podatki podjetja Google.

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo svojega brskalnika. Pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli izkoristiti vseh funkcij tega spletnega mesta. Poleg tega lahko zbiranje podatkov, pridobljenih s piškotkom in povezanih z vašo uporabo spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), skupaj z obdelavo teh podatkov, v podjetju Google preprečite tako, da si prenesete in namestite vtičnik za brskalnik, ki je na voljo na naslednji povezavi: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Uporaba storitve Google Analytics služi upravičenemu interesu podjetja Kompernaß, da ustvarja vsebino spletnih strani in spletno trgovino ter zbira statistične podatke o številu obiskov in uporabi. Obdelava podatkov za uresničevanje takih upravičenih interesov poteka na podlagi stavka 1f prvega odstavka 6. člena SUVP.

VI. DRUGI PIŠKOTKI

Na naših spletnih straneh se na več mestih uporabljajo tako imenovani piškotki. Piškotki v vašem računalniku ne povzročijo škode in ne vsebujejo virusov. Namenjeni so udobnejši, učinkovitejši in varnejši uporabi naših spletnih strani. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se naložijo v vašem računalniku in ki jih shranjuje vaš brskalnik.

Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, je tako imenovanih »sejnih piškotkov«. Po končanem obisku se samodejno izbrišejo. Drugi piškotki ostanejo shranjeni v vaši končni napravi, dokler jih ne izbrišete. Ti piškotki nam omogočajo, da pri naslednjem obisku ponovno prepoznamo vaš brskalnik.

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da vas obvesti o namestitvi piškotkov in piškotke dovolite samo v posameznem primeru, splošno izključite sprejem piškotkov za določene primere ali aktivirate samodejno brisanje piškotkov ob zapiranju brskalnika. Pri deaktiviranju piškotkov je lahko funkcionalnost te spletne strani omejena.

Uporaba piškotkov služi upravičenemu interesu podjetja Kompernaß, da ustvarja vsebino spletnih strani in spletno trgovino, zbira statistične podatke o številu obiskov in uporabo ter da obiskovalcem ustvari preprost in prijeten obisk naših spletnih strani. Obdelava podatkov za uresničevanje takih upravičenih interesov poteka na podlagi stavka 1f prvega odstavka 6. člena SUVP.

VII. ŠIFRIRANJE SSL

Podjetje Kompernaß Handelsgesellschaft mbH izvaja tehnično-organizacijske ukrepe za zagotavljanje učinkovitega varovanja podatkov. Vsi naši zaposleni so zavezani k varovanju tajnosti podatkov. Vaši podatki se vedno obravnavajo zaupno. Šifriranje zaupnih podatkov poteka po postopku SSL (Secure-Sockets-Layer). To je trenutno najpogostejši in najvarnejši postopek prenosa podatkov na internetu.

VIII. PRAVICA DOSTOPA DO PODATKOV

Skladno s členi 15–21 SUVP imate kadar koli pravico:

  • zahtevati potrdilo o tem, ali bodo zadevni osebni podatki obdelani; Za uporabo teh pravic se obrnite na našo odgovorno osebo za varovanje podatkov na e-naslov
  • v primeru obdelave osebnih podatkov zahtevati informacije o teh osebnih podatkih in predvsem o informacijah o namenu obdelave osebnih podatkov, o kategorijah obdelanih osebnih podatkov, o prejemnikih ali kategorijah prejemnikov, ki so jim bili osebni podatki razkriti ali se še bodo razkrili, predvsem pri prejemnikih v tretjih državah ali pri mednarodnih organizacijah, ter o načrtovanem trajanju shranjevanja osebnih podatkov oz. merilih za določitev tega trajanja;
  • do popravka, brisanja, omejitve obdelave in prenosljivosti osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas;
  • v posameznem primeru nasprotovati obdelavi podatkov.

Za uporabo teh pravic se obrnite na našo odgovorno osebo za varovanje podatkov na e-naslov datenschutz@kompernass.de.

IX. DRUGE INFORMACIJE

Vaše zaupanje nam je pomembno. Zato vam želimo biti v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov ves čas na voljo. Če imate vprašanja, na katera v tej izjavi o varovanju podatkov niste dobili odgovorov, ali če si kdaj želite podrobnejših informacij, se obrnite na našo odgovorno osebo za varovanje podatkov na e-naslov datenschutz@kompernass.de.

Pav tako imate pravico, da v zvezi z obdelavo svojih osebnih podatkov vložite pritožbo pri državni odgovorni osebi za varovanje podatkov in svobodo obveščanja v Severnem Porenju – Vestfaliji.