Tietosuoja

Kun käyt verkkosivustollamme, keräämme, tallennamme ja käsittelemme henkilötietoja tämän lausunnon mukaisesti.

I. VASTUULLINEN TAHO JA TIETOSUOJAVALTUUTETTU

Henkilötietojen keräämisestä, tallentamisesta ja käsittelystä ja siihen sovellettavasta tietosuojasta vastaava taho on:

Kompernaß Handelsgesellschaft mbH,
jota edustavat toimitusjohtajat Johannes-Heinrich Kompernaß, Monika Kompernaß ja
Karsten Dudzek
Burgstr. 21
44867 Bochum
Saksa
Puh.: +49 02327/3018-0
Faksi: +49 02327/3018-100
S-posti: info@kompernass.de

Tietosuojavaltuutettuumme, Jennifer Hogrebeen, voit ottaa yhteyttä samoilla yhteystiedoilla joko postitse tai puhelimitse tai sähköpostitse osoitteeseen datenschutz@kompernass.de.

II. VERKKOSIVUSTOLLA KÄYNNIN YHTEYDESSÄ KERÄTTÄVÄT TIEDOT

1. Käynti verkkosivustollamme

Aina kun käyt verkkosivustollamme, keräämme ja tallennamme verkkosivuston käytön mahdollistamiseksi automaattisesti seuraavat tiedot, jotka tallennetaan yksinomaan IT-turvan takaamiseksi (esimerkiksi verkkosivulle kohdistuvien hyökkäysten tunnistaminen) ja tilastollisiin tarkoituksiin. Kaikki nämä tiedot tallennetaan siten, ettei niiden kohdistaminen yksittäisiin henkilöihin ole mahdollista. Emme eritoten luo käyttäjistä käyttäjäprofiileja. Keräämme seuraavat tiedot: selaimen tyyppi/-versio, käyttöjärjestelmä, IP-osoite, viittausosoite (sen sivun URL-osoite, jolta käyttäjä on tullut verkkosivustollemme) ja käynnin päivämäärä ja kellonaika.

Tiedot tallennetaan 2 päivän ajan.

2. Rekisteröitymisen ja tilauksen yhteydessä kerättävät henkilötiedot

Alla olevien henkilötietojen käsittely tapahtuu vain asianomaisen henkilön suostumuksesta yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 alakohdan mukaisesti, joka tulee voimaan 25.5.2018 alkaen. Osoitat suostumuksesi, jos luot asiakastilin verkkokaupassamme (rekisteröityessäsi asiakkaaksi verkkokaupassamme) tai välität tietosi tuotteiden tilaamista varten (tehdessäsi tilauksen). Kun tilaat tuotteita, henkilötietojen käsittely tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 alakohdan mukaisesti, sillä kerättäviä ja käsiteltäviä tietoja tarvitaan kulloisenkin tavarantoimitussopimuksen täyttämiseen.

Kun rekisteröidyt verkkokauppamme asiakkaaksi ja tilaat sieltä tuotteita keräämme ja tallennamme seuraavat henkilötiedot, joita käytetään yksinomaan toimitus- ja laskutustarkoituksiin, ja tiedot kerätään ilmoittautumis- ja rekisteröitymislomakkeelta:

  • Nimi
  • Osoitetiedot
  • S-posti
  • Käytetty maksutapa
  • Tilattu tuote/tilatut tuotteet

Verkkokaupastamme tilaaminen edellyttää yllä mainittujen pakollisten tietojen antamista. Tämä tarkoittaa, että verkkokaupan kautta tilaaminen ei ole mahdollista ilman yllämainittujen tietojen keräämisen ja käsittelyn hyväksymistä. Sama pätee käyttäjätilin luomiseen tilattuja tuotteita ja käytettävää maksutapaa lukuun ottamatta.

Tiedot tallennetaan kymmeneksi vuodeksi.

III. SOPIMUKSEN PERUUTTAMISOIKEUS

Sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn jatkossa sen vaikuttamatta ennen peruuttamista hyväksymäsi henkilötietojen käsittelyn laillisuuteen. Peruuttaminen voidaan tehdä sähköpostitse osoitteeseen datenschutz@kompernass.de.

IV. TIETOJEN LUOVUTTAMINEN

Luovutamme keräämiämme tietoja yksinomaan tavaroidemme toimituksesta vastaaville kuljetusyrityksille sekä laskutuksesta vastaaville rahoituslaitoksille vain siinä laajuudessa kuin se tavaroiden toimittamiseksi tai laskuttamiseksi on välttämätöntä.

V. GOOGLE ANALYTICSIN KÄYTTÖÄ KOSKEVA TIETOSUOJALAUSUNTO

Tämä verkkosivusto käyttää verkkosivujen kävijäseurantaan tarkoitettua Google Analytics -työkalua. Sen tarjoaja on Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA Google Analytics käyttää nk. evästeitä. Ne ovat tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi ja joiden avulla voidaan analysoida verkkosivuston käyttöäsi. Evästeen luomat tiedot tämän verkkosivuston käytöstä siirretään ja tallennetaan tavallisesti Googlen Yhdysvalloissa sijaitsevalle palvelimelle.

Mikäli olet aktivoinut IP-osoitteen nimettömäksi tekemisen tällä verkkosivustolla, Google lyhentää IP-osoitteen ennen tiedon siirtämistä ja tallentamista Euroopan unionin jäsenvaltioiden ja muiden ETA-sopimusmaiden alueella. Vain poikkeustapauksissa koko IP-osoitteesi siirretään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä. Tämän verkkosivuston ylläpitäjän toimeksiannosta Google käyttää näitä tietoja arvioidakseen verkkosivuston käyttöäsi, laatiakseen raportteja verkkosivustolla liikkumisesta ja tarjotakseen muita verkkosivuston ja internetin käyttöön liittyviä palveluja verkkosivuston ylläpitäjälle. Google Analyticsin selaimeltasi tallentamaa IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen keräämiin tietoihin.

Voit estää evästeiden tallentamisen selainsovelluksesi asetuksista; huomaa kuitenkin, ettet tällöin välttämättä voi hyödyntää kaikkia tämän verkkosivuston toimintoja täydessä laajuudessaan. Voit estää myös evästeen luomien, verkkosivuston käyttöäsi koskevien tietojen (mukaan lukien IP-osoitteesi) välittämisen Googlelle sekä Googlea käsittelemästä näitä tietoja lataamalla ja asentamalla selainsovelluksen liitännäisen seuraavan linkin kauttahttp://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Google Analyticsin käyttö palvelee Kompernaßin oikeutettua tarkoitusta hoitaa verkkosivustoa ja verkkokauppaa sekä kerätä tilastotietoja kävijäluvuista ja verkkosivuston käytöstä. Tietojenkäsittely tällaisten oikeutettujen etujen toteuttamisen mahdollistamiseksi tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 alakohdan mukaisesti.

VI. MUUT EVÄSTEET

Internet-sivustot käyttävät paikoin niin kutsuttuja evästeitä. Evästeet eivät vaurioita tietokonettasi eivätkä sisällä viruksia. Niiden tarkoituksena on tehdä sivuston tarjonnasta käyttäjälle kohdennetumpaa, sujuvampaa ja turvallisempaa. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat tietokoneellesi ja selaimellesi.

Suurin osa käyttämistämme evästeistä on nk. istuntoevästeitä. Ne poistetaan automaattisesti, kun poistut verkkosivustolta. Muut evästeet säilyvät päätelaitteellasi, kunnes poistat ne. Tällaisten evästeiden avulla voimme tunnistaa selaimesi seuraavalla käyntikerrallasi.

Voit muokata selaimesi asetuksia siten, että saat ilmoituksen verkkosivustolla käytetyistä evästeistä ja voit sallia evästeet yksittäisissä tapauksissa, estää evästeiden hyväksynnän vain tietyissä tapauksissa tai yleisesti ottaen sekä aktivoida evästeiden automaattinen poisto, kun selain suljetaan. Evästeiden käytöstä poistaminen voi rajoittaa tämän verkkosivuston toimivuutta.

Evästeiden käyttö palvelee Kompernaßin oikeutettuja ja ymmärrettäviä tarkoitusperiä hoitaa verkkosivustoa ja verkkokauppaa, kerätä tilastotietoja kävijäluvuista ja verkkosivuston käytöstä sekä pyrkiä tekemään verkkosivuston käytöstä kävijöille mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista. Tietojenkäsittely tällaisten oikeutettujen etujen toteuttamisen mahdollistamiseksi tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 alakohdan mukaisesti.

VII. SSL-SUOJAUS

Kompernaß Handelsgesellschaft mbH on toteuttanut teknisiä toimenpiteitä, joilla taataan tehokas tietosuoja. Kaikki työntekijämme ovat vaitiolovelvollisia. Tietojasi käsitellään aina luottamuksellisesti. Luottamuksellisten tietojen koodauksessa käytetään SSL-protokollaa ( Secure-Sockets-Layer). Se on tämän hetken käytetyin ja turvallisin tiedonsiirtomenetelmä internetissä.

VIII. OIKEUS SAADA PÄÄSY TIETOIHIN

Sinulla on yleisen tietosuoja-asetuksen 15–21 artiklan nojalla milloin tahansa oikeus

  • saada vahvistus siitä, käsitelläänkö sinua koskevia henkilötietoja vai ei,
  • ja jos niitä käsitellään, sinulla on oikeus saada tietoa kyseisistä henkilötiedoista ja erityisesti niiden käsittelyn tarkoituksesta; käsitellyistä henkilötietoryhmistä; vastaanottajista tai vastaanottajaryhmistä, erityisesti kolmansissa maissa tai kansainvälisissä järjestöissä, joille henkilötietoja on luovutettu tai on tarkoitus luovuttaa, sekä henkilötietojen suunniteltu säilytysaika tai tämän ajan määrittämisperusteet,
  • pyytää sinua koskevien henkilötietojen oikaisua, poistamista, käsittelyn ja siirrettävyyden rajoittamista,
  • yksittäistapauksessa vastustaa tietojenkäsittelyä.

Jos haluat käyttää tätä oikeutta, ota yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme sähköpostitse osoitteeseen datenschutz@kompernass.de.

IX. LISÄTIETOJA

Luottamuksesi on meille tärkeää. Siksi olemme aina käytettävissäsi, jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä. Jos sinulla on kysymyksiä, joihin et löydä vastausta tästä tietosuojalausunnosta tai jos haluat yksityiskohtaisempia tietoja, ota yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme sähköpostitse osoitteeseen datenschutz@kompernass.de.

Sinulla on myös oikeus tehdä kantelu henkilötietojesi käsittelystä tietosuojavaltuutetun Nordrhein-Westfalen osavaltion tietosuojasta ja tiedonsaantivapaudesta vastaavalle viranomaiselle.